Faldt tilfældigt over dette billede i en gruppe for singler, som jeg er medlem af. Vedkommende havde noteret ”Carpe Diem” som kommentar, hvilket forundrede mig. Jeg kiggede og læste teksten her nogle gange. Jeg tænkte over budskabet….og så kunne jeg slet ikke få et ”Carpe Diem” til at passe ind.

Carpe Diem.

Nok mest kendt fra ”Døde Poeters Klub” – Sieze the Day – eller ”grib dagen”, men det er faktisk en forkortet version af den originale latinske frase ” Carpe diem quam minimum credula postero“, hvilket nærmere betyder ”Mærk (grib) nuet, for ingen ved hvad morgendagen bringer”. Gjorde det mig klogere? Hmmm. Næhh, ikke videre, men så fandt jeg ud af det. Synes dog stadig, at kommentaren er besynderlig, for hvordan kan den overhovedet kobles sammen med billedteksten?

 

Teksten

 • – Jeg kan være fucking ondskabsfuld
 • – Sød som ….hmmmm…..slik? Njaahhh….svær at oversætte, men kvalmende sød, tænker jeg.
 • – Kold som vinter
 • – Ond af helvede til
 • – Eller trofast som en soldat
 • – Det hele afhænger af dig

Hillemænd. Det hele er op til mig? Alt det kan jeg foranledige, blot ved at være mig selv. Jamen, så tror jeg da nok, at jeg vil skynde mig at sige nej tak. Faktisk slår det mig lige nu, at måske passer frasen fra før egentlig meget godt, for med den hang til humørsvingninger omkring sig i livet, så bør man da i dén grad leve her og nu og ikke sætte til side til morgendagen, for hvem ved hvilken af disse tilstande der møder én når denne oprinder? Så måske var det en subtil opfordring til en kommende kæreste om at leve livet her og nu, for med hende her gøres god plads til uvisheden om livets fortsatte beståen med morgendagens komme?

(Der mangler vel kun, at hun også kan grine som en hyæne)

Jeg ved godt, at det nok ikke skal tages så alvorligt, men alligevel må det have givet genklang hos hende, der lagde det ud i gruppen. Et eller andet må have virket rigtigt og velkendt, og havde det været det eneste tilfælde af sådanne fraser, så havde jeg nok bare tænkt ”stakkels kvinde”, men i mit møde med Tinder-verdenen (beskrevet tidligere) oplevede jeg faktisk adskillelige sådanne formuleringer i profilteksterne. Formuleringer, hvor kvinden gjorde et stort nummer ud af at pointere, at hun var temperamentsfuld og ikke sådan at bide skeer med. Hvor kravet om modspil og kam til håret skinnede tydeligt igennem – og hvor det virkede som noget positivt.(?) Noget iboende nødvendigt. Kampen om at få ret. Kampen for kampens skyld. For at ”vinde” for enhver pris.

It all depends on you”. Hvis min tilstedeværelse i samværet med en anden kan afstedkomme disse følelser, og specielt hvis denne person er mig nær, en kærlighedsrelation endog, så tænker jeg, at vi snarest bør gå hvert til sit og begynde at nyde livet igen, for der kan dæleme ikke være ret meget nydelse tilbage i den relation. Hendes humør afhænger simpelthen af mig?? Hun har placeret ansvaret for hendes velvære i mine hænder, og giver mig skylden, hvis det ikke går efter hendes hoved…?? Magen til ansvarsfraskrivelse skal man da til Christiansborg for at finde magen til. Jøsses.

Hvem mon tiltrækkes af sådan en svada, tænker jeg? Og hvad ville det mon afstedkomme, hvis en mand præsenterede sig på den måde – som en mean motherfucker, ondskabsfuld og utilregnelig? Mon det ville blive modtaget positivt i den anden lejer?

Måske er det bare mig, der tænker lidt for meget over tingene?

Slutter lige af med et impulsivt oplæg til en tekst jeg ville finde tiltrækkende:

 • Jeg vil respektere dig, for den du er
 • Jeg vil stole på alt, hvad du siger
 • Jeg vil vise dig, hvem jeg er og drømme med dig
 • Jeg vil være stærk og jeg vil være svag
 • Jeg vil give dig frihed og selv bevæge mig frit
 • Jeg vil være ærlig og uden maske
 • Men hvis ”nok” bliver ”nok, vil jeg gå min vej
 • Og….. det er alt sammen op til mig!