En kvinde kom til mig forleden. Vi havde aftale om en massage, og hendes første kommentar, da hun trådte ind hos mig var, at hun ikke havde troet, at en tantrikker som jeg kunne bo så almindeligt. Jeg forklarede hende derpå, at jeg på ingen måde var eller er at betragte som en sådan, og at jeg, ifald jeg skulle påduttes en form, mere ville være at betragte som en mand, der nysgerrigt undersøger nærvær.

Vi snakkede lidt om det. Jeg forklarede, at jeg på min nye hjemmeside, denne her, har benævnt et afsnit ”Nærvær”. Det hed ”Tantra”, da jeg påbegyndte opbygningen af siden, men jeg kunne ikke forholde mig til termen; der er for megen form knyttet til det ord, for megen ideologi og religion. Jeg går ikke i kirke juleaften, fordi det virker hyklerisk på mig, på samme måde kan jeg ikke vedstå mig at have tilknytning til ”Tantra”, for det jeg tilbyder i mine massager har intet med dette at gøre, og derfor vil det også føles hyklerisk at benævne det som noget sådan.

Min anden hjemmeside – www.tantric-circle.dk – refererer til Tantra qua sit navn, men jeg har ryddet lidt op i den, så den fremover mere vil afspejle det jeg reelt set tilbyder, nemlig ”nærværs-massager”. Det lyder ikke så eksotisk og sikkert heller ikke så ”spændende” som Tantra-massage, men jeg kan stå ved betegnelsen i mit hjerte, og det er det der tæller.

Jeg vil mene, at det jeg kan tilbyde er en undersøgelse i nærvær. Intet andet. Jeg knytter intet spirituelt til mine massager, ingen specielle ritualer. Jeg snakker ikke om Shiva eller Shakti, ej heller om Yin eller Yan. Jeg snakker ikke om energier eller chakraer. Det falder mig ikke naturligt og er heller ikke noget jeg tror på, så derfor vælger jeg ikke at inkludere disse begreber. Jeg ærer den kvinde, med hvem jeg undersøger nærvær. Fuldt og helt. Intet andet, og derfor kan jeg ikke smykke mig med en form som ”Tantra”.

Jeg har igennem de seneste par år oplevet, hvordan begrebet ”Tantra” kan vise nogle uheldige sider af folk. Hvordan én udlægning af begrebet, kan få tilhængere af en anden udlægning til at fare i flint og på bedste vis svine folk med en anden holdning til. Det kan jeg ikke være en del af. Det vil jeg ikke være en del af, også fordi jeg simpelthen ikke kan se mig selv pakket ind i sådan en form.

Jeg synes, at det er spændende at undersøge mig selv i mødet med en anden. Sanse lige netop denne krop foran mig med mine hænder, med min krop, med min mund og læber – det er nærvær for mig. Det har intet med ”Tantra” at gøre, i hvert fald ikke mere end med så meget andet, og så er det vidunderligt at opleve en kvinde, der forbløffet udbryder – ”Det har jeg aldrig oplevet før. Tænk at det kan være så enkelt” – efter en massage. Det er nærvær. Det er det mange af os søger.