– Hold da op, sagde hun og kiggede ned på mig. – Det ser ud som om, at jeg har stukket dig med en kniv. Der er blod over det hele.

Vi grinede lidt sammen; af det hele og enedes herefter om, at nu måtte de blødninger for pokker da snart gerne aftage, for det er sgu da lidt belastende sådan at skulle skylles i bruseren 3-4-5 gange i løbet af en dag, bare fordi lysten til sex kom over os.

Når man er kæreste med en kvinde, der lider af endometriose og med deraf følgende meget kraftige blødninger og mange smerter i forbindelse med menstruation, så lærer man at bevæge sig med, og i, blod.

For mange mænd er kvinders menstruation forbundet med ulyst til sex. Dette er ikke noget jeg ved, men blot hvad kvinder har fortalt mig, og det eneste jeg kan gøre er at kigge indad og mærke efter, hvordan det påvirker mig og så give udtryk for det. Her.

Ingen af mine tidligere kærester har været tilnærmelsesvist så besværet af deres menstruation, som det jeg oplever lige nu. Mine erfaringer med menstruerende kvinder har tidligere været noget med ubehag (hos kvinderne), måske lettere smerter i meget kort tid og så blødning i nogle dage, hvor et håndklæde kunne beskytte evt. sengelinned mod den smule blod, som sex kunne medføre og måske lidt blod efterfølgende, som skulle vaskes af.

Min kæreste og jeg bor ikke i samme land. Det er under normale omstændigheder en lidt krævende konstellation, men i disse virus-tider er det nærmest håbløst. Til alt held er det lykkedes os at kunne ses her i påskeugen, hvilket er vidunderligt …..og blodigt, for hun er i dén grad plaget af blødninger når der menstrueres, og forbi jeg lige netop er god til at ramme hendes livmoderhals og åbenbart påvirke den til at lukke endnu mere blod ud, så formelig ”sejler” vi i blod for tiden – og da dette tillige har været situationen de seneste 3-4-5 gange vi har kunnet ses, så er vi ved at opnå en vis kompetence i håndteringen af blod i forbindelse med sex.

At opleve én man elsker i meget stærke smerter hver eneste måned, er nyt for mig, og noget jeg stadig prøver at forholde mig til. Det er én ting, smerterne. De er meget voldsomme og fordi jeg ikke på egen hånd er bekendt med så stærke smerter, så er det svært for mig at være i dem sammen med hende. Svært at føle sig hjælpeløs, at bevidne så stærke smerter så selv meget stærke smertestillende piller ikke har den store effekt – det er udfordrende, nok mere for mig, faktisk, end for hende, der jo er vant til disse. En anden ting er mængden af blod, mængden og tiden over hvilken denne er tilstede.

Jeg har købt mig en laklagen. Det kan jeg bestemt anbefale til alle, for øvrigt, for det er spændende at lege på, men i forbindelse med blødninger er det uundværligt… hvis altså du som mand ikke finder menstruationsblod ulækkert eller urent. Det har jeg aldrig gjort, altså fundet menstruationsblod ulækkert eller kvinden jeg var sammen med uren i forbindelse med menstruation. Jeg undgår til dels oralsex, da blod ikke smager godt (det er min oplevelse), men ellers er jeg ikke besværet af det. For mig er menstruation en helt naturligt og lidt besværligt i forbindelse med sex – derudover har jeg ikke nogen holdning til det, men for pokker hvor ville jeg også være træt af det, hvis det var mig der skulle igennem det sjov hver evig eneste måned indtil kroppen vælger at udskifte blødninger med svedeture og nedsat sexlyst, som i hvert kan være nogle af reaktionerne på den såkaldte overgangsalder ?

At menstruere er vel lige så naturligt som at trække vejret? Begge dele er symbol på ”liv”, tænker jeg, så hvorfor er den ene del gennem tiderne altid blevet kaldt for urent? Er det blodet der karakteriseres som værende ”det urene” eller er det betydningen af blødningen, nemlig at der ikke er sket en undfangelse? Nej, der er nok blodet – og i en verden af magtgale, krigsliderlige mænd, så kan det kun undre, at den elskedes blod ikke hyldes, for de er ikke kede af at spilde den, altså blodet, når magten skal sikres. Så flyder gaderne med blod og de stovte krigere tramper rundt i det og lader sig hylde, men lige så snart at de oplever blod i forbindelse med sex, så råber de op og kalder det for ”urent”.

Måske er det blot endnu et middel, som kirkens mænd har fundet på for at kontrollere kvinden? Ved at kalde det for urent, kan der flettes lidt skam ind i en helt naturlig månedlig proces, og set med kirkens øjne, så har lidt mere skyld, gerne et strejf af synd og skam, aldrig gjort noget dårligt i forhold til kontrol af kvinder, så måske derfra stammer tankerne om det urene??

Nå, der fik mit teologiske mishag vist lige fat i mig ? I hvert fald finder jeg ikke hverken menstruerende kvinder eller blodet fra dem ulækkert eller urent, blot temmelig besværligt – lidt i stil med at skulle bruge kondom. I begge tilfælde skal der foretages nogle afbrydende handlinger i en ellers dejlig leg, men så er det altså heller ikke værre, og egentlig er resultatet lidt underholdende. Hvis altså man er til blod. Overalt.