Hvorfor ”Duelisme”?

Grundlaget for dette navn blev egentlig lagt helt tilbage i 2015, da jeg begyndte at blogge på min daværende side ”Tantric Circle” – en hjemmeside for tantramassage, som jeg konstruerede i maj måned 2015.

Jeg fik ret hurtigt en række trofaste følgere på mine blogs og én af disse, en ung kvinde, kommenterede en dag, at den aktuelle blog havde været ”ren maxisme”, en syllogisme jeg med det samme tog til mig og jeg købte faktisk også domænet, da jeg gik med planer om at skille ”Tantric Circle” og mine blogs fra hinanden.

Maxisme

www.maxisme.dk skabtes i tiden derefter og da ”Tantric Circle” blev lukket officielt i 2017 levede maxisme allerede sit eget stille liv som en platform for mine tanker om livet, seksualiteten i dette og betragtning generelt.

NOTE: maxisme lever stadig, men jeg skriver ikke ret meget på den mere, så den er mere et retrospektivt blik på min vej til der hvor jeg er nu. Hvis jeg vælger at skrive her fremover, så er det mere personlige indlæg, skrevet ud fra en personlig vinkel og igennem et personlige filter.

Den indeholder omkring 200 blogs relateret til tantra, sex, forundringer og begejstringer og et hav en tags, så hvis du ønsker at dykke ned i tanker relateret til seksualitet på den store klinge, så kig indenfor.

Hvad er en -isme?

Ifølge ”Den Danske Ordbog” er en –isme en retning, tendens eller bevægelse inden for fx kunst, filosofi eller politik, og for mig har det lige siden at begrebet ’maxisme’ så dagens lyd, givet så utrolig god mening, at mine tanker og måder at se verden på, kunne isme-gøres, for på en måde gav de en retning for den verden jeg forsøgte at beskrive; en bevægelse i mig.

Duelisme

Dette navn kom helt naturligt; Max er mit fornavn og Due er mit efternavn, og så har ’duelisme’ sådan en dejlig klang af ’duAlisme’, altså forestillingen om to uforenelige principper, et modsætningspar, som vi mennesker har opbygget vores sprog omkring. Alt i vores sprog giver kun mening i forhold til dets modsætning, for hvordan kan ’dag’ forstås uden ’nat’ (indenfor filosofien kaldes dette for modsætningernes grundsætning eller kontradiktionsprincippet), og da jeg er sprognørd, så kunne jeg ikke stå for denne mulighed for at udnytte en fantastisk skøn tilfældighed.

Duelisme er min professionelle kanal; det sted hvor jeg kan være sexolog og terapeut. Den er et sted hvor jeg kan udvikle mig fremadrettet som terapeut, efterhånden som jeg bliver mere og mere bekendt med nye steder at rette min opmærksomhed imod.

Mine indlæg herinde vil, i modsætning til maxisme, være mere faglige og konkrete.

Den nye udgave

Jeg har her i maj måned 2022 slettet min oprindelige hjemmeside til Duelisme og givet den et helt nyt look, simpelthen fordi den indtil da primært havde været rettet imod mit virke som sexolog, men jeg har nu også snart en uddannelse som psykoterapeut at bryste mig af, og derfor måtte temaet fornys.

Velkommen til den nye udgave af Duelisme.